In totaal zijn er nu zeven Steunstees in de gemeente Bellingwedde: in Rhederbrug, Bellingwolde-Oost, Veelerveen, Vriescheloo, Wedde en twee in Blijham. Vier zijn gehuisvest in het dorpshuis, twee in een bejaardenwoning en één in een oude huishoudschool. Verder zijn er twee steunpunten in de gemeente Pekela en drie in Scheemda, nu nog zorgposten geheten.

Schilderen en spitten
Het informatiepunt, ontmoetingspunt, vraagbaak en luisterend oor, ofwel Steunstee Blijham zetelt onopvallend in één van de seniorenwoningen aan de Oosterstraat. Naast de dagelijkse spreekuren vinden er onder meer wekelijkse koffieochtenden en informatieavonden plaats over vochtbalans en incontinentie, suikerziekte, dementie en mantelzorg. Hoewel de Steunstee er is voor elke dorpsbewoner, zijn het vaak ouderen die …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden