De Mikkelhorst, een ecologische zorgboerderij in Haren, kreeg dit jaar een prijs van vijf ministeries, omdat de instelling alle facetten van duurzaamheid op een ‘knappe manier’ heeft samengebracht.

Als het begrip ‘duurzaamheid’ ergens een complete en concrete invulling heeft gekregen, dan is het binnen de ‘ecologische zorgboerderij De Mikkelhorst’ in Haren, zo zeggen de betrokkenen bij dit project met gepaste trots. De dit jaar in gebruik genomen zorgboerderij is een bijzonder, vrijwel geheel uit hout opgetrokken gebouw met een moestuin en een kas erbij. Onder het dak van de boerderij bevinden zich een winkel met biologische groenten, planten en bloemen, een theeschenkerij, kantoorruimtes, een nog niet ingericht educatief centrum en open stallen. Er werken door de week enkele tientallen mensen met een handicap of psychiatrische problemen. Zo komt binnen De Mikkelhorst het duurzaamheidsdenken over de volle breedte tot uitdrukking: in de sociale doelstelling, in de economische benad…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.