Een overzicht

In de zomer van 2000 voltrok zich in en om het Bombrekken, een Fries meer vlak bij Workum, een bijzondere gebeurtenis. Om een uur of vier ‘s morgens stonden er mensen op het water. Er verscheen er een oplichtend pad in het meer, waarover uit de verte een gedaante kwam aangelopen. Het water opende zich en verzwolg een zingende vrouw. En de zon kwam twee keer op, aan verschillende kanten van het meer.
De magische momenten maakten deel uit van Orfeo Aqua, een operaproductie die in het kader van Simmer 2000 werd gerealiseerd door toneelgroep Tryater en orkest Concerto ‘91. Het was een grootschalig project: in totaal bezochten 15.000 mensen de twaalf opvoeringen. Het bijzondere was, dat op deze afgelegen buitenlocatie, die alleen te bereiken was met de fiets of met de trein, écht opera werd…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden