Eén tijdschrift over landschap, natuur en milieu in Noord-Nederland in plaats van versnipperde aandacht hiervoor in allerhande verenigingsbladen- en blaadjes, dat stond Jan Abrahamse 27 jaar geleden voor ogen toen hij begon met Noorderbreedte.

Eén tijdschrift over landschap, natuur en milieu in Noord-Nederland in plaats van versnipperde aandacht hiervoor in allerhande verenigingsbladen- en blaadjes, dat stond Jan Abrahamse 27 jaar geleden voor ogen toen hij begon met Noorderbreedte. Vanuit de gedachte dat Noord-Nederland een gebied is met unieke (ruimtelijke) kwaliteiten en daarmee een eigen identiteit heeft, werd Noorderbreedte een blad voor noorderlingen of mensen die op zijn minst ‘iets hebben’ met het Noorden. Jan Abrahamse (ofschoon een Zeeuw van geboorte) kan als bedenker van de formule van dit tijdschrift dan ook worden gezien als het prototype van een noorderling. Of bestaan er helemaal geen noorderlingen en zijn er ondanks ruim een kwarteeuw Noorderbreedte nog steeds alleen Friezen, Groningers en Drenten, met elk hun…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden