In een opgewekte vlaag van verstandsverbijstering (mijn hele jeugd) meldde ik mij aan bij de BCS (Bosbouw en Cultuurtechnische School) in Velp. Eigenlijk wilde ik altijd banketbakker worden.

In een opgewekte vlaag van verstandsverbijstering (mijn hele jeugd) meldde ik mij aan bij de BCS (Bosbouw en Cultuurtechnische School) in Velp. Eigenlijk wilde ik altijd banketbakker worden. Maar nadat mijn vader honend had gelachen omdat bakkers elke dag om 4.00 uur opstaan, was de lol er snel af. Ik had nooit naar mijn vader moeten luisteren, maar dat is achteraf gepraat. Dus ging ik op zijn advies naar de Bosbouwschool. Hij kende namelijk iemand die natuurgebieden inventariseerde voor de provincie en diezelfde opleiding had gedaan.
Ik zal niet ontkennen dat ik een ontzettend leuke tijd heb gehad. Wie naar een specifieke mannenopleiding gaat wordt, als ze niet te veel op een manwijf lijkt, hartelijk onthaalt. Door deze plotselinge aandacht verloor ik het doel van mijn komst soms wat u…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden