Zo af en toe blijken er wetenschappers te zijn die een ingewikkeld verhaal simpel uit de doeken kunnen doen. Een voorbeeld van zo’n hooggeleerde heer met deze kwaliteit is Gert de Roo. Hij is hoogleraar ruimtelijke wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hield recent een hartstochtelijk pleidooi voor het inrichten van het Noorden als ‘één groot Center Parcs’.

Zo af en toe blijken er wetenschappers te zijn die een ingewikkeld verhaal simpel uit de doeken kunnen doen. Een voorbeeld van zo’n hooggeleerde heer met deze kwaliteit is Gert de Roo. Hij is hoogleraar ruimtelijke wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en hield recent een hartstochtelijk pleidooi voor het inrichten van het Noorden als ‘één groot Center Parcs’. Van de miljoen woningen die in Nederland de komende jaren blijkbaar nog gebouwd moeten worden, zouden volgens De Roo zo veel mogelijk in het Noorden moeten worden gerealiseerd, aldus een interview in het Dagblad van het Noorden.
Volgens de hoogleraar is het mogelijk voldoende kapitaalkrachtige bewoners voor al deze huizen te werven als die worden neergezet in een woonomgeving met veel mogelijkheden voor recreatie. Cent…

Trefwoorden