Minstens zo mooi als de Minervalaan in Amsterdam-Zuid is de Klinkerweg in Finsterwolde. De Minervalaan is de overtreffende trap van de bijzonder chique Minervabuurt tussen RAI en Olympisch Stadion.

Minstens zo mooi als de Minervalaan in Amsterdam-Zuid is de Klinkerweg in Finsterwolde. De Minervalaan is de overtreffende trap van de bijzonder chique Minervabuurt tussen RAI en Olympisch Stadion. De wijk maakt deel uit van het befaamde Plan-Zuid van Berlage uit 1917. De Minervalaan zou je kunnen zien als een latere, contrapuntische bekroning van Berlage’s meesterstuk. De niet al te lange laan met een brede middenberm waarop platanen staan, verbindt de Minervabuurt met de hoge glossy gebouwen van het World Trade Center aan de Ringweg. De meeste van de villa’s aan weerszijden van de laan zijn gebouwd in de stijl van De Stijl: kubistische blokken, horizontale en verticale lijnen, zwartwit en hier en daar de primaire kleuren rood, geel en blauw.
De Klinkerweg in Finsterwolde is grotendeel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden