Mocht er een circus in financiële nood door de straat trekken dat zijn olifanten in de aanbieding heeft omdat ze elk twaalf broden, een kist appels en een pak hooi per dag eten, dan zou ik direct een olifant kopen.

Mocht er een circus in financiële nood door de straat trekken dat zijn olifanten in de aanbieding heeft omdat ze elk twaalf broden, een kist appels en een pak hooi per dag eten, dan zou ik direct een olifant kopen. Zonder er bij stil te staan dat ik op een bovenwoning woon, met een balkon waar net een krat bier en een overjarig kerstboompje op passen. Ooit heb ik twee dagen een angorakonijn gehad. Ik dacht een lief konijntje in huis gehaald te hebben. Hij was reausachtig groot en brak steeds uit de veel te kleine marmottenkooi. Met één sprong zat hij dan naast me op de bank, waar hij mij vervolgens vanaf begon te duwen. Zat hij niet op de bank dan nam hij happen uit de poten, die van de bank en die van mij. Hij moest ook dagelijks tegen klitten worden geborsteld, wat ik uit zelfbescherm…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden