De Stichting Oude Groninger Kerken, eigenaar van 55 kerken in de provincie, bestaat 35 jaar. Voor deze gelegenheid brengt de stichting in samenwerking met uitgeverij Philip Elchers een boek uit met achttien kerkgezichten van Ploegschilders met daarnaast telkens een foto van hetzelfde object, gemaakt door Harry Cock.

De Stichting Oude Groninger Kerken, eigenaar van 55 kerken in de provincie, bestaat 35 jaar. Voor deze gelegenheid brengt de stichting in samenwerking met uitgeverij Philip Elchers een boek uit met achttien kerkgezichten van Ploegschilders met daarnaast telkens een foto van hetzelfde object, gemaakt door Harry Cock. Aan dit geheel wordt vanaf 5 september ook een tentoonstelling gewijd in Warffum.
Een aardig idee om klassiek Ploegwerk (van elf kunstenaars) te confronteren met een hedendaagse fotografische benadering. Zoals
te verwachten zijn de contrasten groot en niet alleen doordat een foto nu eenmaal een waarheidsgetrouwer beeld oplevert dan een schilderij. De duotone foto’s van Harry Cock ademen vaak verstildheid of tenminste een zekere ordelijkheid. De meestal in uitbundige kleuren…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.