In 1909 richtte een groepje Groninger notabelen de Vereeniging Stadspark op, die de beroemde landschapsarchitect Leonard Springer opdracht gaf voor het ontwerp van het Stadspark. Springer, bekend als ‘componist in groen’, ontwierp een schilderachtig park in Engelse landschapsstijl. Deze stijl kenmerkt zich door vloeiende lijnen. Springers’ ontwerp kon door de giften van industrieel en weldoener Jan Evert Scholten en de inzet van de ‘Werkverschaffing’ worden gerealiseerd in de periode 1913-1929.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd veel schade aan het park aangericht, waardoor het in 1948 moest worden overgedragen aan de gemeente. De gemeente heeft in de jaren zestig het park aan de noordzijde uitgebreid. In de laatste decennia is in het park het nodige gebouwd; vooral de aanleg van de We…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.