Het museum valt niet op. De meeste auto’s razen voorbij. Je ziet die zeventien kazematten pas goed als je de moeite hebt genomen te stoppen, te parkeren, en vervolgens een kaartje hebt gekocht dat toegang geeft tot het museum. Durk de Vries leidt me rond. Hij is vrijwilliger/coördinator van het museum waar geen betaalde krachten werkzaam zijn. Alles draait op een vijftigtal vrijwilligers. Door dit onbetaalde werk en de entreegelden kan het museum in stand gehouden worden. ’s Zomers wordt er publiek ontvangen en zijn er rondleidingen. ’s Winters wordt er onderhoudswerk verricht. Durk de Vries regelt de rondleidingen. We zitten in het kantoortje van de medewerkers. De Vries vertelt het verhaal van de Afsluitdijk en Kornwerderzand. ‘De Afsluitdijk en de kazematten zijn onlosmakelijk met el…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.