Toen ik eind oktober in de avondschemering naar huis fietste, na de presentatie van de website van beeldend kunstenaar Isabella Werkhoven in Groningen, leek alles te zijn gedrenkt in de sfeer van haar schilderijen. Vooral de kalende bomen drongen zich ongewoon sterk aan mijn waarneming op, alsof de stad er vol mee stond.

Toen ik eind oktober in de avondschemering naar huis fietste, na de presentatie van de website van beeldend kunstenaar Isabella Werkhoven in Groningen, leek alles te zijn gedrenkt in de sfeer van haar schilderijen. Vooral de kalende bomen drongen zich ongewoon sterk aan mijn waarneming op, alsof de stad er vol mee stond. Een droomachtige ervaring, die min of meer overeenkwam met wat Benno Tempel, curator van de Kunsthal in Rotterdam, over haar werk heeft geschreven: ‘Het is alsof we het vertrouwde, het alledaagse voor het eerst zien.’ En: ‘De schilderijen van Isabella Werkhoven doen denken aan film stills: nog lang nadat je het werk hebt gezien blijven de voorstellingen door je hoofd spoken.’
Isabella Werkhoven (Gorssel 1969, afgestudeerd aan Academie Minerva) schildert zoals ze het zel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden