Wonen. Lekker wonen zoals je zelf wilt. Wonen met fantasie in een omgeving waar je een band mee kunt opbouwen. Geen aaneengeregen bekrompenheid, geen armetierige gelijkvormigheid, nee expressie. Een stuk erbij? Een torentje erop? Mozaïek op de hele buitenboel? Metselen maar!

Harm Naaijer, grafisch-, ruimtelijk- en theatervormgever heeft het niet uitgevonden, maar is er wel een grote fan van: spontane architectuur. Een daadkrachtige fan ook: iedere zaterdag werkt hij met vrijwilligers aan zijn illegale bouwwerk ‘De Toorn van Meerstad’. Het staat in een gebied tussen Groningen en Slochteren, waar het nieuwe woonlandschap Meerstad is gepland. Als de Toorn klaar is wil hij er discussies organiseren over de bebouwde omgeving, met architecten, politici, mensen uit de bouwwereld en iedereen die maar mee wil praten.

Functioneel
Dat het landschap verloedert, daar kan Harm Naaijer zich over opwinden. Bedrijvenparken, vinexwijken: dat die er moeten komen valt te snappen, maar mag het ook anders? ‘Alles moet zo snel en zo goedkoop mogelijk. En op de meeste plaatsen wo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden