Het gaat niet om spitten in de grond maar om spitten in archieven
Toch kan nog regelmatig achter een naam van een bemanningslid het vraagteken worden weggehaald en vervangen door het gedetailleerde verhaal van de laatste ogenblikken in iemands leven. En zelfs meer dan zestig jaar nadien brengt die boodschap ontroering en zielenrust bij de nabestaanden.
Dat is ook precies de reden waarom mannen als Douwe Drijver uit Leeuwarden, Klaas van der Veen uit Bergum en Lenny Schrik uit Veendam zich al tientallen jaren inspannen om vliegtuigwrakken te lokaliseren en om de nabestaanden van de bemanningsleden te achterhalen. Zoals Klaas het zegt: ‘Het gaat ons niet om het spitten in de grond maar om het spitten in de archieven.’ Hij heeft statistieken gemaakt van de aantallen vliegtuigen die in jare…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.