‘Toen de ontwikkelingsmaatschappij Assen Buiten zestien jaar geleden in 2004 werd opgericht door ontwikkelaars, boeren en gemeentebestuur, kon men niet bedenken dat alle doelstellingen van toen nu daadwerkelijk bereikt zijn.’
Met die woorden wordt in een informatiegidsje over een plan voor woningbouw in het Zeyerveld verteld dat het project in 2020 na zestien jaar met succes kan worden afgesloten. Een successtory geschreven in de voltooid toekomende tijd. Wie is de ‘storyteller’ van deze ruimtelijke fantasie? Dit keer is het geen creatieve stedenbouwer of landschapsarchitect en ook geen gemeentelijke dienst voor ruimtelijke ordening, maar een consortium van drie private projectontwikkelaars: AM Grondbedrijf, BPF Bouwinvest en Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling.
Het lijkt de omgekeerde we…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.