Gezien de onrustige waterbewegingen elders in de wereld gingen wij ervan uit dat het in Nederland ook niet droog zou blijven. Wij hadden goed naar de film The day after tomorrow gekeken en waren tot de conclusie gekomen dat het overal tegelijk slecht weer kon worden. Dus in plaats van veilig in ons huisje op de Hondsrug het jaar uit te luiden, tartten wij het lot door naar Bant in de Noordoostpolder te gaan, een gebied dat eigenlijk zeebodem hoort te zijn.

Gezien de onrustige waterbewegingen elders in de wereld gingen wij ervan uit dat het in Nederland ook niet droog zou blijven. Wij hadden goed naar de film The day after tomorrow gekeken en waren tot de conclusie gekomen dat het overal tegelijk slecht weer kon worden. Dus in plaats van veilig in ons huisje op de Hondsrug het jaar uit te luiden, tartten wij het lot door naar Bant in de Noordoostpolder te gaan, een gebied dat eigenlijk zeebodem hoort te zijn.
Op oudejaarsdag wilden wij het jaar wel eens zien wisselen. Dus reden we vanaf onze blokhutten bij Bant – een vakantieoord dat voornamelijk wordt verhuurd aan Poolse arbeiders – naar Franeker, waar Eise Eisinga zijn planetarium bouwde. In 1774 was men ervan overtuigd dat de aarde op de zon zou botsen. Om te laten zien dat de wereld ni…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden