Wilfred Alblas (37) volgde 1 januari dit jaar Frans Blanckenborg op als regiodirecteur Groningen, Friesland en Drenthe van Natuurmonumenten. Alblas komt uit Groningen en was de afgelopen zes jaar werkzaam bij Natuurmonumenten in de regio’s Utrecht/Noord-Holland en Zuid-Holland/Zeeland. Eind februari spreek ik hem op het regiokantoor in Assen. Hij blijkt al goed te zijn ingevoerd in het Noorden, waar Natuurmonumenten meer dan 70.000 leden heeft.

Wilfred Alblas (37) volgde 1 januari dit jaar Frans Blanckenborg op als regiodirecteur Groningen, Friesland en Drenthe van Natuurmonumenten. Alblas komt uit Groningen en was de afgelopen zes jaar werkzaam bij Natuurmonumenten in de regio’s Utrecht/
Noord-Holland en Zuid-Holland/Zeeland. Eind februari spreek ik hem op het regiokantoor in Assen. Hij blijkt al goed te zijn ingevoerd in het Noorden, waar Natuurmonumenten meer dan 70.000 leden heeft.
De schaalgrootte van de natuurterreinen in Friesland, Groningen en Drenthe vindt hij ‘geweldig’, evenals de ‘ongeschonden horizon eromheen’. De variatie in de noordelijke eigendommen van Natuurmonumenten en de verschillen in het beheer daarvan, illustreert hij moeiteloos met onder meer deze voorbeelden: ‘De Oosterkwelder op Schiermonnikoog, dat…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden