De vergankelijkheid van ons bestaan werd weer eens heel duidelijk door het bericht van overlijden van Gerard van Dijk op 7 februari. Gerard was begin jaren tachtig enkele jaren lid van de redactie van Noorderbreedte, maar zijn aandacht ging de afgelopen vijfentwintig jaar vooral uit naar alles wat met natuur, landschap en milieu van doen had in stad en provincie Groningen.

De vergankelijkheid van ons bestaan werd weer eens heel duidelijk door het bericht van overlijden van Gerard van Dijk op 7 februari. Gerard was begin jaren tachtig enkele jaren lid van de redactie van Noorderbreedte, maar zijn aandacht ging de afgelopen vijfentwintig jaar vooral uit naar alles wat met natuur, landschap en milieu van doen had in stad en provincie Groningen. Als een van de eerste vaste medewerkers van de Milieufederatie Groningen kwam hij in 1981 naar het Noorden, na een aantal jaren als journalist voor de Zeeuwse Courant te hebben gewerkt.
Hij nam zijn intrek in het kantoor van de Milieufederatie in het statige pand aan de Ossenmarkt 6, samen met de stichting Het Groninger Landschap en de voormalige Werkgroep Eemsmond. Als lid van deze werkgroep leerde ik Gerard kennen. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.