Aan de muur, boven de werkbank, hangt een zwaluwnestje. Het is prefab en bestaat uit een plankje met een cementen kommetje. Er heeft nog nooit een zwaluw naar om gekeken. Maar dat kan ook aan de kerkuilen liggen. Uilen en zwaluwen gaan hier slecht samen. Wel heeft er ooit een vliegenvanger in gebroed.

Aan de muur, boven de werkbank, hangt een zwaluwnestje. Het is prefab en bestaat uit een plankje met een cementen kommetje. Er heeft nog nooit een zwaluw naar om gekeken. Maar dat kan ook aan de kerkuilen liggen. Uilen en zwaluwen gaan hier slecht samen. Wel heeft er ooit een vliegenvanger in gebroed. Ook nu probeert een vogel het bakje in te richten. Dat lukt alleen niet zo best. Elke ochtend ligt er een enorme berg nestmateriaal onder. Droog gras, mos, veren en takjes. Het bouwmateriaal wordt nooit opnieuw gebruikt maar van elders in grote hoeveelheden aangerukt. Vreemd genoeg blijft er niets in het bakje liggen. Soms hangt er wat hooi uit, dan klim ik op de werkbank om mijn hand er in te steken, maar het bakje is altijd leeg. Er ligt nu genoeg rommel voor een struisvogel om een riant…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden