Aagje, het vriendinnetje van Pluk van de Petteflet, redt een eekhoorntje met hoogtevrees uit een hoge boom. Haar jurkje is daarbij vuil geworden.

Aagje, het vriendinnetje van Pluk van de Petteflet, redt een eekhoorntje met hoogtevrees uit een hoge boom. Haar jurkje is daarbij vuil geworden. Zo kan Aagje niet naar huis, haar moeder heeft namelijk smetvrees. Gelukkig is er een Palthe in de buurt waar het jurkje gereinigd wordt. Dit terwijl Aagje nog in het jurkje zit. Ongeveer ditzelfde traject doorliep de slak die ik met mijn pas gewassen spijkerbroek uit de wasmachine viste.
Tijdens logeerpartijtjes bij een vriendinnetje in Roden verzamelden wij op miezerige regendagen graag huisjesslakken. Die deden we dan in een emmertje. Vaak vergaten we zo’n emmer onmiddellijk weer zodat de slijmsporen al snel door de hele keuken liepen. Ooit heb ik bij gebrek aan emmer de zakken van mijn broek volgepropt met slakken. Er was geen redden meer …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden