De PeerGrouP heeft in Veenhuizen met balen stro een onderkomen gebouwd voor debatten en voorstellingen over de toekomst van de agrarische sector.

De PeerGrouP, vijf jaar geleden opgericht door Sjoerd Wagenaar en Cis van Helmond, timmert aan de weg. Structurele subsidies van het ministerie van OC&W en de provincie Drenthe sinds 1 januari 2005 tonen aan dat dit niet onopgemerkt blijft. Het locatietheatergezelschap maakte de afgelopen jaren naam met diverse grote projecten in het Noorden, zoals de voorstelling Waterkracht, die zich afspeelde in het ruim van een coaster op Terschelling tijdens het Oerol-festival in 2001. In datzelfde jaar vond Het Dolende Land plaats, in een maïsveld. De oude locomotievenremise in Nieuweschans was de locatie voor Te Gast in de Graanrepubliek in 1999. En in de oude aardappelmeelfabriek in Ter Apel was in 2004 Faust Inc. te zien. In deze periode werkte Wagenaar samen met verschillende freelance kunsten…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden