De bende van drie. Een begrip dat associaties oproept. Muziekliefhebbers denken wellicht aan het gelijknamige groepje Nederlandse muzikanten. Europadeskundigen herinneren zich mogelijk als zodanig het trio Blair, Schöder en Chirac.

De bende van drie. Een begrip dat associaties oproept. Muziekliefhebbers denken wellicht aan het gelijknamige groepje Nederlandse muzikanten. Europadeskundigen herinneren zich mogelijk als zodanig het trio Blair, Schöder en Chirac. Zo kunnen we doorgaan. Kennen we trouwens een bende van drie in Noord-Nederland? Niet? Dan benoemen we hierbij toch ‘onze’ commissarissen der koningin. Toegegeven, het is misschien al te makkelijk om Hans Alders, Relus ter Beek en Ed Nijpels te kiezen. Maar er is een goede reden voor.
In West-Nederland gebeurde onlangs namelijk iets soortgelijks. Daar trad zelfs een ‘Holland Acht’ voor het voetlicht. Geen roeiploeg maar de commissarissen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland die samen met de burgemeesters van de vier grote steden een manifest p…

Trefwoorden