Het Oranjekanaal is Drenthe inspireerde acht grafisch vormgevers tot een bijzondere uitgave.

Het is een bijzonder document geworden, dat ook nog een negende katern bevat met bijdragen van diverse (overheids)instellingen die met het kanaal te maken hebben. ‘Bij elkaar vormt het materiaal een prachtige impressie van verleden en heden van het Oranjekanaal’, zegt Sjouke Dekker, secretaris-penningmeester van het cultuurfonds.
De deelnemende vormgevers hebben ieder voor een geheel eigen invalshoek gekozen. Flip Drukker (Peize) staat met gedichten en foto’s stil bij willekeurige plaatsen; Annette van Kelckhoven (Niehove) vangt van elke 9,7 kilometer het dagelijks leven in beeld en verhaal; Tineke van der Tuin (Groningen) laat getekende kanaalgravers in actie zien, in een flipperboekje. Klaas van Slooten (Paterswolde) verdiept zich in het enorme hoogteverschil tussen begin- en eindpunt…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.