Rond de regionale eettafel schaart zich een bont gezelschap. Van antiglobalisten tot liberale levengenieters vinden ze zich, niet zelden tot hun eigen verbazing, zij aan zij als pleitbezorgers van de regionale gastronomie.

Rond de regionale eettafel schaart zich een bont gezelschap. Van antiglobalisten tot liberale levengenieters vinden ze zich, niet zelden tot hun eigen verbazing, zij aan zij als pleitbezorgers van de regionale gastronomie.

Antiglobalisten willen de internationalisering van de productie en consumptie van voedsel een halt toeroepen. Boeren en tuinders zien de productie van regionale specialiteiten als een mogelijkheid om te ontsnappen aan de tucht van de internationale markt. Daarin komen ze langzaam maar zeker in een onmogelijke concurrentiepositie te verkeren, terwijl ze in het streekproduct meer vakmanschap, liefde en toewijding denken kwijt te kunnen. Beschermers van milieu en landschap waarderen de kleinschalige en natuurvriendelijke werkwijze en beschouwen het als een kans om de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden