Een kenner koopt een Benner Noorderbreedte geeft twee drukken uit van de bekende Friese schilder Gerrit Benner.

Noorderbreedte geeft ter gelegenheid van zijn dertigjarig bestaan twee bijzondere drukken uit van de bekende Friese schilder Gerrit Benner. Het zijn Wolken, Land en Water, een gouache uit 1972, en Landschap, een olieverf op doek uit 1975. De drukken (beeldmaat 44 x 54 cm) verschijnen in een oplage van 150 stuks. Voor € 75 kunnen lezers van Noorderbreedte de twee Benners kopen, met daarbij het boek Gerrit Benner, dat in 2005 is uitgegeven door Flevodruk in samenwerking met Galerie de Vis in Harlingen. Het boek bevat teksten van Geke Westerberg en Elmyra van Dooren, en 53 prachtige grote kleurenafbeeldingen.
Jan Abrahamse

Gerrit Benner (1897-1981) is de belangrijkste schilder geweest van het Friese landschap. Dat blijkt niet alleen uit de mate van oorspronkelijkheid en de esthetische inz…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden