De website van Noorderbreedte is geheel vernieuwd. Het uiterlijk, de inhoud en de techniek zijn stevig onder handen genomen. De nieuwe website is frisser, interactiever en vooral informatiever.

Half februari is in het Frank Mohr-Instituut in Groningen het officiële sein gegeven voor de lancering van de nieuwe website. De eerste site van Noorderbreedte draaide sinds 1999. Met succes. Elke dag wisten honderden mensen een van de vele artikelen te vinden. Toch werd het tijd om de site te moderniseren. Het meest in het oog springt de nieuwe, eigentijdse vormgeving, ontworpen door Rudo Menge. Minstens zo belangrijk zijn de aanpassingen die onder de motorkap schuilgaan. De website is uitgerust met een zogenoemd contentmanagementsysteem, waarin alle artikelen sinds de start van Noorderbreedte in 1977 zijn ingevoerd. Bij elkaar zijn dat bijna 3000 teksten, die u gratis kunt inzien! Alle artikelen (en bijbehorende foto’s) tot 1999 zijn gescand, en te bezichtigen als pdf-file. Voor het l…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden