Noorderbreedte is door de jaren heen tamelijk trouw gebleven aan de thema’s waar het dit tijdschrift in 1977 om begonnen was: natuur, milieu en landschap.

Noorderbreedte is door de jaren heen tamelijk trouw gebleven aan de thema’s waar het dit tijdschrift in 1977 om begonnen was: natuur, milieu en landschap. Dat concluderen Tialda Haartsen en Peter Groote op basis van hun onderzoek naar inhoudelijke verschuivingen in het tijdschrift (zie Noorderbreedte 2006-1)
Toch is er iets wezenlijks veranderd in de afgelopen 29 jaar. Niet alleen qua thematiek maar ook qua doelstelling en functie.

Voor wie niet al vanaf het jaar van oprichting abonnee is: Noorderbreedte is ontstaan als tijdschrift van twaalf natuur-, milieu- of landschapbeschermende organisaties in Friesland, Groningen en Drenthe.
Het nieuwe blad kwam in de plaats van de afzonderlijke, vaak onregelmatig verschijnende en puur op de eigen achterban gerichte periodieken. Door over de gen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.