Het Goede Voorbeeld volgens Hans Elerie, historisch geograaf: Eext, woning op landgoed Heidehof, Architect Cor Kalsbeek

‘Ik zie niets in ontwikkelingen die de mogelijkheden om in het landelijk gebied te gaan wonen verruimen. Ik vind dat de overheid andere belangen moet dienen dan die van een kleine groep mensen die het zich kan veroorloven buiten te gaan wonen. Buiten wonen vraagt de hoogste mate van zorgvuldigheid. Gelukkig wordt er in het landelijk gebied weinig nieuw gebouwd, maar als dat gebeurt, dan moet het iets toevoegen aan het landschap. Ik erger me mateloos aan het feit dat de overheid niet of nauwelijks stuurt als er ongewenste ontwikkelingen plaatsvinden. Vooral in de recreatiesector is dat het geval.
Vroeger zijn er onder meer bij Schipborg nogal wat recreatiehuisjes neergezet op terreinen die in het bezit waren van ideële organisaties. Ook gebeurde dat op militair terrein zoals De Strubben,…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden