Na vier dagen ploeteren hadden we de ganzen en eenden overdekt met een vrolijke circustent. Ook over de enorme kippenren en de volière spanden we oranje plastic.

Na vier dagen ploeteren hadden we de ganzen en eenden overdekt met een vrolijke circustent. Ook over de enorme kippenren en de volière spanden we oranje plastic. Daarna draaiden we het kattenluikje dicht. Als poezen in Duitsland griep kunnen krijgen geldt dat natuurlijk ook voor onze Polleke en Muis. Dat vonden ze niet leuk. We hebben ze uitgelegd dat het voor hun eigen bestwil was en dat wij zelf ook binnen zouden blijven aangezien er meer mensen aan de vogelgriep zijn gestorven dan katten. Op 20 februari, de dag dat de ophokplicht van kracht werd, vertrokken Olaf en ik naar Schiermonnikoog. Mijn moeder zorgde, gehuld in een pak waarmee je een hele dag asbest kunt verzagen, voor de dieren. Er zijn slechtere plekken dan Schier om opgehokt te worden. We volgden het schaatsen in Turijn en…

Trefwoorden