Column van Fionna Bottema

Onlangs nam mijn zusje ontslag bij een natuurorganisatie in Amsterdam. Tijdens haar afscheidsborrel kwam de brandweer langs om met een hoogwerker een ooievaarsnest op het dak van het gebouw te plaatsen. Het nest was gemaakt van de gesnoeide takken van de naastgelegen Hortus. Een mooi schouwspel, al vroeg ik me af waar ze midden in de stad een ooievaar vandaan wilden halen. Een van de medewerkers meende al een ooievaar op het dak gezien te hebben, met plannen om er te gaan broeden. Althans dat hoopte men.

De borrel was een gezellig samenzijn waarbij de jenever rijkelijk vloeide. Volgens de collega’s woonde ik maar luxueus daar in Drenthe met zo veel natuur om me heen. Al keken ze daarbij of ik een ruimtewezen was, afkomstig van een enge groene planeet. Van vogelgriep en ophokplicht hadd…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden