Rondrit langs afbraak en wederopbouw met Jan Kleine van de Ontwikkelingsmaatschappij Delfzijl.

Als de toekomst van Delfzijl in het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw niet zo glorieus had geleken, had de stad er nu beter voorgestaan. Nederland was op weg naar twintig miljoen inwoners en dat zou ook voor Delfzijl grote gevolgen hebben. De petrochemische industrie stond voor een geweldige uitbreiding. Met de komst van de Eemshaven viel een imposante toename van de werkgelegenheid te verwachten. Delfzijl zou groeien van 33.000 naar 80.000 inwoners. Voortvarend stampte het toenmalige gemeentebestuur hele woonwijken uit de grond. Vooral in Delfzijl-Noord verrees het ene flatgebouw na het andere. In de haast werd er niet gelet op het aantrekkelijk maken van de woonomgeving. Ook het historische centrum viel voor een deel ten prooi aan misplaatste nieuwbouw.
En op het moment dat…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden