Een intervieuw met onze nieuwe medewerker Martin Bril over zijn liefde voor het Noorden en over de veerkracht van het landschap.

Martin Bril (1959), die dagelijks in de Volkskrant schrijft over ‘het leven en het land’, en nu ook voor Noorderbreedte gaat schrijven, is niet geboren in het Noorden maar komt er naar eigen zeggen wel vandaan:
‘Op verschillende manieren. Moeder: Buitenpost. Vader: Warffum. Ikzelf: in Drachten gewoond. In Groningen gestudeerd. Mijn ouders spreken thuis Fries. Als mijn vader een borreltje te veel op heeft, kan hij Groningse gezegden in het Gronings zeggen, als ikzelf te veel drink, kan ik vloeken in het Fries. Als ik in Amsterdam mensen op straat Fries hoor spreken, slaat mijn hart over. Idem dito als ik een vrouw ‘om toch’ hoor zeggen, een typisch Groningse uitspraak. Ja, je kunt gerust zeggen dat ik me noorderling voel. Niet in hart en nieren. Maar toch: genoeg. Meer dan voldoende.’

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden