Wie het bouwen van een rustige parkwijk in het hart van Manhattan een uitdaging vindt, of een landgoedje zou willen stichten binnen de grachtengordel van Amsterdam, kan ervaring opdoen als uitvoerder van de nationale Ecologische Hoofdstructuur. Kortweg de EHS, een landsdekkend netwerk van natuurgebieden, onderling verbonden door robuuste ecologische zones.

Wie het bouwen van een rustige parkwijk in het hart van Manhattan een uitdaging vindt, of een landgoedje zou willen stichten binnen de grachtengordel van Amsterdam, kan ervaring opdoen als uitvoerder van de nationale Ecologische Hoofdstructuur. Kortweg de EHS, een landsdekkend netwerk van natuurgebieden, onderling verbonden door robuuste ecologische zones.
Als onderdeel van het Natuurbeleidsplan van het rijk zijn in de afgelopen 12,5 jaar duizenden hectaren nieuwe natuur aan bestaande natuur geplakt en tussen woon-, landbouw- en industriegebieden geschoven. Een schier onmogelijke opgave waar honderden ambtenaren en aannemers zich mee bezig hebben gehouden en waarmee nog eens 12,5 jaar en duizenden hectaren gemoeid zijn.
De EHS, ook wel het netwerk van de ecologische snelweg genoemd, is …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.