Column van Fionna Bottema

Conino is verdwenen. Conino is een klein zwart-wit konijntje, blind aan een oog en vernoemd naar een medewerker van het NINO (Nederlands Instituut voor het Nabije Oosten). Vlak nadat hij bij ons kwam wonen – ongeveer zo groot als een citroen – had hij een ongelukkige aanvaring met een van onze katten. Daarna moest er elke dag drie keer antibioticazalf in zijn oogje gesmeerd worden, wat hij manmoedig heeft doorstaan. Dat hij nu op ontdekkingsreis wilde in de grote, wijde wereld is begrijpelijk, ik hoop alleen dat hij honden, roofdieren en enge ziektes te slim af is.
Wat zijn verdwijning extra vervelend maakt, is dat hij in training was. Zoals Franse keuterboertjes honden en varkens africhten om truffels op te sporen, zo wilde ik ons konijntje gebruiken om gouden munten te zoeken. Bij ge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden