Friesland begint bij Zurich - wat toch ook een Zwitserse stad is. Heel gek vind ik dat altijd, want ben je in Zwitserland, dan denk je toch niet makkelijk aan Friesland.

Friesland begint bij Zurich – wat toch ook een Zwitserse stad is. Heel gek vind ik dat altijd, want ben je in Zwitserland, dan denk je toch niet makkelijk aan Friesland. Andersom dus wel – altijd als ik aan het einde van de Afsluitdijk Zurich op de borden zie staan, denk ik aan bergen en als Friesland iets niet heeft, is het wel hooggebergte. Jammer eigenlijk, maar goed, er staat een hoop tegenover.
In mijn geval: verhalen.
Bij Zurich kun je twee kanten op: langs de dijk naar Harlingen en dan door naar Leeuwarden, of over Sneek naar Joure en de rotonde bij Heerenveen die al lang geen rotonde meer is, maar een enorm verkeersplein waar verschillende snelwegen elkaar kruisen. De ene weg is de N31 die bij Mildum overgaat in de A31, de andere weg is de A7 die na Heerenveen via Drachten doorl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden