Column van Fionna Bottema

In de ‘Nacht van de Nacht’ zoek ik met wat vrienden naar de geheime locatie van een feestje waarvan de coördinaten zijn doorgegeven via Google Earth, alleen niet erg nauwkeurig. Bovendien is de hele stad in het donker gehuld, waardoor we schuifelend via een bruin café en het dak van een parkeergarage in een obscure steeg bij de achteringang van een restaurant uitkomen. Ik overdrijf natuurlijk: alleen de Martinitoren en de
A-kerk waren deze nacht onverlicht. Het is me trouwens niet opgevallen, dus dat kan voortaan wel zo blijven.
Op diverse locaties in het land werden deze nacht duisternisactiviteiten georganiseerd, waaronder vaar- en wandelexcursies door donkere natuurgebieden, en nachtsnorkelen in de Piccardthofplas bij Groningen. Daarnaast had een aantal gemeenten beloofd de sierverl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden