Historici, schrijvers, planologen, dichters, journalisten, bestuurders en anderen maakten gezamenlijk een biografie over de vaarweg Lemmer-Delfzijl.

Het was een briljant idee. Geen deftig herdenkingsboek van een gevierd streekhistoricus maar 84 waarnemers, op dezelfde dag aan de vaarweg Lemmer-Delfzijl gezet voor een biografie over dit wonderlijke stelsel van kanalen. Historici, schrijvers, planologen, dichters, journalisten, bestuurders en anderen deden mee. Het boek waarin hun bijdragen zijn samengebracht, vormt een onderdeel van het kunstproject Woordenstroom – opgezet in opdracht van de provincies Groningen en Friesland om
de verbeteringswerken aan de vaarweg te markeren.
Een briljant idee, maar ook een hachelijk avontuur. Want de bedenkers, Vanessa van Dam en Sjaak Langenberg, waren gehouden aan de volgorde waarin de schrijvers op 1 september 2006 aan de vaarroute plaatsnamen – eerst de Friese locaties, dan de Groningse. Soms …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.