Minimaal twee keer per jaar doet Noorderbreedte verslag van ontwikkelingen in en rondom het project de Blauwe Stad.

Blauwesite, mei 2006
‘Hoi allemaal, Graag zouden wij in contact willen komen met onze toekomstige buren. Wij, Nardo 31, en Linda 27, komen op kavelnr. 50 te wonen. Wij hebben afgelopen week de aanvraag voor de bouwvergunning afgegeven en hopen medio juli te kunnen beginnen met bouwen. Wij komen regelmatig even kijken en hebben al met verschillende buren kennis gemaakt, maar helaas nog niet met onze naaste buren. Wie zijn jullie en wanneer willen jullie beginnen met de bouw? Groetjes Nardo en Linda.’
Al ver voordat er echt mensen wonen in Blauwestad bestaat er al druk sociaal verkeer tussen kavelkopers via een ‘ontmoetingsplein’ op internet. ‘Blauwestadjers’ kunnen er informatie en tips uitwisselen over architecten, aannemers, scholen, kinderopvang en gezondheidszorg. Ook de jeugd presen…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden