De TomTom is de rekenmachine voor het geografisch gevoel. Net zoals rekenen als gevolg van de rekenmachine is verworden tot een kwestie van intikken zonder nadenken.

Noorderbreedte is geen Kampioen. Toch mogen we ook in Noorderbreedte best eens (wat meer) aandacht besteden aan bijvoorbeeld de landschapsbeleving vanuit de auto. We kunnen wel doen alsof we alleen maar lopend, fietsend en varend onze omgeving kunnen verkennen, maar dan steken we de kop in het zand. Een groot deel van onze verplaatsing van A naar B gaat nou eenmaal per auto. Jammer dan dat de weggebruiker steeds meer geïsoleerd wordt van de omgeving.

Het verschil in beleving van de omgeving is duidelijk voor degenen die met de auto in de zomervakantie naar het warme zuiden rijden. Je kunt via de befaamde tolwegen en dan ook nog het liefst ’s nachts zo snel mogelijk naar je tijdelijke rustplaats in Zuid-Frankrijk, Spanje of Italië jakkeren. De Route du Soleil voert over péages die soms …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden