Aan waterplannen geen gebrek in Sneek. Minder is ook niet te verwachten van een gemeente die naar buiten treedt onder het motto ‘Water, de kracht van Sneek’.

Schoner water in vijvers en plassen door een betere beheersing van het afvalwater uit woningen. In één wijk zelfs een groep woningen met een eigen waterzuiveringssysteem voor de toiletten. Binnenstadgrachten waar schepen, nu nog gehinderd door veel lage bruggen, straks weer vrij kunnen afmeren. Een nationaal scholingscentrum in het bekende, nabijgelegen meer, waar zeiltalenten worden opgeleid tot toppers. Een recreatieterrein met een aparte kanoroute om deze fragiele bootjes weg te houden bij de vrachtvaart. Op een kwartier varen van het historische centrum een woongebied op eilanden in een nieuw te graven meer.
Aan uiteenlopende waterplannen geen gebrek in Sneek. Minder is ook niet te verwachten van een gemeente die naar buiten treedt onder het motto ‘Water, de kracht van Sneek’.
Stad …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.