Dat de bemoeienissen van Harry de Vroome zich niet beperkten tot het Drentse landschap blijkt uit een artikel dat hij in 1985 schreef voor Noorderbreedte. Het ging over Westerwolde, die smalle groene strook langs de grens tussen Groningen en Duitsland.

Dat de bemoeienissen van Harry de Vroome zich niet beperkten tot het Drentse landschap blijkt uit een artikel dat hij in 1985 schreef voor Noorderbreedte. Het ging over Westerwolde, die smalle groene strook langs de grens tussen Groningen en Duitsland. De Vroome was toen net twee jaar met pensioen als consulent landschapsbouw van Staatsbosbeheer in Drenthe en dat gaf hem vermoedelijk de vrijheid om zijn mening te geven over dit gebied dat weliswaar meer Drents dan Gronings lijkt, maar dat wel degelijk Gronings is. En waar dus zijn Groningse collega’s van Staatsbosbeheer zich mee bezighielden. Uiterst gedetailleerd, hoe kon het ook anders, beschreef hij de streek. Het artikel eindigde met de verzuchting dat Westerwolde aardig vernield was, vooral nadat er in de jaren zestig en zeventig d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden