Dick Michel en Bert Roona vormen een schakel tussen Noord-Nederland en Europa. Concrete successen zijn er niet te melden maar zonder eigen lobby in Brussel zouden de noordelijke belangen ondersneeuwen, stelt het tweetal.

Danuta Hübner? Tien tegen een dat willekeurige voorbijgangers op de Grote Markt in Groningen, het Zaailand in Leeuwarden of de Brink in Assen geen idee hebben wie dat is. Voeg het woord Europa toe en het kwartje valt nog steeds niet. Tenzij de ondervraagden op 1 december vorig jaar goed hebben opgelet en zich het eendaagse werkbezoek van Hübner aan Noord-Nederland nog herinneren. Maar voor noordelijke bestuurders en ambtenaren was dit eerste bezoek van mevrouw Hübner aan Groningen, Friesland en Drenthe een bijzondere gebeurtenis. Want deze voormalige Poolse minister is niet zomaar iemand. Hübner is Europees Commissaris voor regionaal beleid. Als zodanig heeft zij een belangrijke stem bij de verdeling van de subsidies uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Subsidies d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden