Friesland zit in een spagaat: men wil het liefst de open ruimte behouden, maar ook ruimte geven aan ondernemers.

Denk aan Friesland en je ziet ze voor je, de Friese vergezichten. De weidse horizon waar landschapsschilders zich al eeuwen door laten inspireren. De wolkenluchten die een bijzondere glans krijgen door de meren die het zonlicht weerkaatsen. De horizon wordt slechts onderbroken door opbollende zeilen of door het hoge rode dak van een Friese stelpboerderij. De tijd lijkt er stil te staan. Maar schijn bedriegt. Ontwikkelaars staan in de rij om het ruime landschap verder in te richten.
Friesland zit in een spagaat: men wil het liefst de open ruimte behouden, maar ook ruimte geven aan ondernemers. Het provinciebestuur deed in het afgelopen jaar een moedige poging om tot een uitweg te komen uit dit dilemma met de formulering van een nieuw streekplan. Noorderbreedte was hierover vorige zomer …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden