Vanuit Orvelte brengt Jan van Ginkel mensen al een kwarteeuw liefde voor het landschap bij.

Boerderij De Veldhoeve ligt net buiten het museumdorp Orvelte in een karakteristiek oud Drents landschap met heidevelden, bossen, essen en beekdalen. Sinds 25 jaar is hier het Veldstudiecentrum gevestigd. Vanuit het kantoor is het uitzicht over het open veld overweldigend. Reeën lopen soms op slechts enkele tientallen meters afstand voorbij.
Op de bovenverdieping huist Jan van Ginkel, die vrijwel vanaf het begin bij het Veldstudiecentrum werkt. Er is de afgelopen kwarteeuw het nodige veranderd in deze organisatie, maar praktische natuur- en milieueducatie staat nog altijd centraal in het werk van het centrum. Want, zegt Jan van Ginkel retorisch: ‘Wat is theorie zonder praktijk?’
Hij kwam in 1982 binnen als cursusontwikkelaar. ‘Daarvoor werkte ik in het onderwijs maar dat was me te theo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.