Jonge wethouder zet alles op alles voor de aanleg van een bedrijvenstrip.

De provinciale verkiezingen deden in maart heel kort een heel klein beetje stof opwaaien, maar na een week was iedereen, op de betrokken bestuurders na, deze vierjaarlijkse stoelendans al weer vergeten en ging alles als vanouds verder. Hier en daar werd van zetel gewisseld en voort ging de karavaan weer. Haastige heren met veelkleurige stropdassen die onbegrijpelijke nieuwe bedrijvigheid representeren spoeden zich naar gemeente- of provinciehuis. Daar staan dezelfde of identieke nieuwe bestuurders klaar om hen met alle egards te ontvangen. Een bedrijvenman brengt immers bijna altijd goed nieuws mee. Want investeren, bedrijventerreinen aanleggen, winst maken en die dan politiek of misschien zelfs anderszins verzilveren, dat is waar het tenslotte in bestuurdersland om gaat.

Groenlikke…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden