Architect Cor Kalfsbeek geeft uitleg bij zijn ontwerp van een nieuw recreatiepark bij Rolde.

Cor Kalfsbeek neemt de uitdaging aan: samen met historisch geograaf Hans Elerie, geducht criticaster van hedendaagse dorps- en stadsuitbreidingen, bezoekt de bekende Drentse architect voor Noorderbreedte zijn nieuwe creatie. Elerie mag schieten op alles wat hem niet bevalt aan Hof van Saksen. Dit nieuwe superrecreatiepark met achthonderd vakantiewoningen ligt bij Nooitgedacht onder de rook van Rolde. Het wordt deze maand officieel geopend. In reclamespots van projectontwikkelaar Phanos is het, met schaapgeblaat als geluidsdecor, gepromoot als een authentiek Saksisch dorp. Een pretentie die de architect niet deelt. Wel heeft hij de sfeer van een Saksisch dorp willen benaderen. Daar hoort een respectvolle bejegening van het landschap bij. Elerie stapt het complex binnen in superkritische …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.