Tussen Groningen en Assen worden de komende jaren zestigduizend nieuwe huizen gebouwd. Column van Fionna Bottema.

Tussen Groningen en Assen worden de komende jaren zestigduizend nieuwe huizen gebouwd. Deze huizen zullen zorgvuldig worden ingepast in het kwetsbare landschap. Waarschijnlijk krijgt iedere nieuwe bewoner van zo’n pand een stukje kwetsbare natuur in zijn achtertuin met bijgeleverd bordje Niet Betreden. De Koningsas, zoals het gebied tussen Groningen en Assen ook wel genoemd wordt, blijkt ook heel geschikt voor nieuwe landgoederen, waarbij het Noord-Willemskanaal dan de Vecht van het Noorden moet worden. In het verkiezingsprogramma voor de afgelopen statenverkiezingen meldde de VVD al, dat het voor de Ecologische Hoofdstructuur juist goed is als er dergelijke landgoederen komen. De bewoners daarvan zouden zich dan in kunnen zetten voor betere ontwikkeling en beheer van de gebieden. Ik h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden