In de bossen bij Hoorn op Terschelling bevindt zich de laatste echte Volkshogeschool van Nederland.

Verscholen in de beboste duinen bij Hoorn op Terschelling ligt een bijzondere verzameling panden, gebouwd op de fundamenten van bunkers van de Duitsers uit de Tweede Wereldoorlog. De laatste ‘echte’ Volkshogeschool van Nederland functioneert hier anno 2007 als vanouds. Cursussen op het gebied van de Friese cultuur, de natuur van het eiland, creativiteit of spiritualiteit worden afgewisseld met bijeenkomsten van bedrijven of gezellige familie-uitjes. Ondertussen zijn de andere Volkshogescholen in Nederland gefuseerd en van naam en doelstelling veranderd. Wat is er over van de oorspronkelijke verheffingsgedachten van de initiatiefnemer van de Volkshogescholen, Jarich van der Wielen uit Bakkeveen?

Wierschuur als start
De rasechte Friezin Klaske Jaspers is na een lange loopbaan in de werel…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden