Medio juni. Het Catshuis in Den Haag. Preciezer nog: een partytent tegen de gevel van het koetshuis op het landgoed. Balkenende en zijn vice-premiers Bos en Rouvoet pre-senteerden er hun beleidsplan voor de komende jaren, opgeschreven na honderd dagen dialoog met de samenleving.
Een verslaggever in de tent wilde weten of originele ideeën uit de maatschappij hun weg hadden gevonden in het beleidsstuk? Nou en of! De premier noemde meteen voorbeelden: duurzaamheidvouchers voor bedrijven, lespakketten over Europa op scholen, een landelijk meldpunt voor gestolen fietsen. En ook: de ondergrondse opslag van CO2. Een prachtig idee van onderop, declameerde de minister-president als vol-leerd manager bij speech. ‘Er komen één of twee grote demonstratieprojecten voor CO2-afvang en opslag’, lazen w…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden