Het Gasselterveld was een eeuw geleden nog een groot heidegebied op de westflank van de Hondsrug.

Het Gasselterveld was een eeuw geleden nog een groot heidegebied op de westflank van de Hondsrug. In de crisisjaren-dertig werden het Gietenerveld, het Gasselterveld en het Drouwenerveld met bomen beplant en ontstond de bijna drieduizend hectare grote en aaneengesloten boswachterij Gieten-Borger. De luchtfoto toont een deel van deze boswachterij ter hoogte van het dorp Gasselte. Linksonder is de recreatieplas ’t Nije Hemelriek zichtbaar, maar het grootste deel van het beeld wordt ingenomen door de zandwinplas van de firma Zeldenrust.
Roel Jonker was bosarbeider bij Dwingeloo, maar werd in 1968 door houtvester Kühn naar Gasselte gehaald. Hij kreeg hier de functie van surveillant-rondleider. Momenteel is hij al bijna tien jaar met de VUT. We bekijken de luchtfoto door de ogen van Roel Jon…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden